Sunday, August 11, 2013

A delicious scallion fried rice



ねぎチャーハン。

ネギを大量に頂きました。なんとか新鮮なうちに全部使い切りたいと思って、ねぎ油を作ることにしました。
ねぎ油を作った後の中華鍋にはおいしい油が一杯鍋ぶちに残っています。これを活かしたくて作ったのがこのねぎチャーハンです。
まじ、うまい。
このチャーハン、ほんまにおいしい。
つくりたてのねぎ油に焦がしねぎ、ご飯とたまごと調味料だけ。
ねぎ油のうまみを最大に活かせたシンプルなチャーハンです。
チャーハンと真剣に向かい合っている人には是非お試しいただきたい一皿でした。

作り方

材料(一人前):
・ねぎ油(きざみねぎ、しょうが・にんにくのみじんぎりをサラダ油とごま油とオリーブオイルをブレンドした油の中で弱火で色づくまで揚げるようにほっておく。)
・しょうが(みじん切り/一片)
・たまご 2個
・ごはん 茶碗一杯
・塩(少々)
・鶏ガラスープの素(少々)
・ねぎ(みじん切り/ひとつまみ)
・しょうゆ(少々)
・こしょう(少々)

①熱々に熱した中華鍋をねぎ油でなみなみとならす。
②しょうがをざざっと炒める。
③たまごを鍋に入れて、油とよく混ぜる。
④たまごが半熟ぐらいの時分に熱々ご飯を入れて手早く炒める。
⑤ごはんがほぐれたら塩と鶏ガラスープの素を入れてさらに炒める。
⑥ねぎを入れて炒めてこしょうをささっと。
⑦火を止める直前に鍋ぶちに醤油を半回し程たらしかけて炒める。

熱いうちに食べる。
ねぎ油のうまみがなんともいえんうまい。

Scallion Fried Rice.

I got a lot of scallions. I got an idea to make scallion oil by them because I wanted to use them before they get ruined. 

After I made the scallion oil, there were some scallion oil on a wok that I couldn't remove. This scallion fried rice was made by a desire that I wanted to use this oil that I couldn't remove somehow.

This is fantastic!
This fried rice is amazing delicious.

This is made by only fresh scallion oil, rice, eggs and simple spices.
It is the simple fried rice which was able to make use of taste of the scallion oil in a maximum.
It was a menu that I'd like to let people who really like fried rices try.

How to cook

Ingredients (for one):

scallion oil (put in chopped scallion, ginger, garlic to blend oil by canola, sesame, olive until their color change to brown like fried)
2 tablespoon scallion oil  (put in chopped scallion, ginger, garlic to blend oil by canola, sesame, olive until their color change to brown like fried)
2 eggs, lightly beaten
1 tablespoon chopped ginger
1 tablespoon salt
1 tablespoon chicken flavored broth mix
1 small bunch scallions, sliced
1 cups cooked white rice
1 tablespoon sauce
1 tablespoon black pepper

Directions:

Heat 2 tablespoons of scallion oil in a wok over high heat. Add the chopped ginger then the beaten eggs and fry until they are half cooked. Add the cooked rice and stir-fry until the rice about 1 minutes. Add salt and chicken flavored broth mix. Add fresh scallion and pepper and stir, stir, stir. Before remove heat, add soy sauce from side of the pan then serve.

Bon Appétit.
The umami of scallion oil is such an awesome!











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